«

»

feb 22

De beste leiderschapstip is aandacht voor ieders proces hebben.

Leiderschapstip: Vertil je niet aan tempo verschillen
Wereldverbeteraars die het verschil willen maken lopen het risico dat ze zichzelf uitputten. Bedenk daarom dat het verschil maken begint bij je goed voelen en leven vanuit vertrouwen. Daar hoort ook bij dat je anderen vertrouwt en uitgaat van ieders eigen kunnen. Het helpt enorm wanneer je bij ongeduld bedenkt: iedereen en alles heeft z’n eigen tijd. De omslag die mensen maken komt zeker, maar het moment en het tijdspad bepalen ze zelf. Laat los dat mensen nu veranderen omdat jij er nu klaar voor bent. Ze zullen veranderen wanneer zij er klaar voor zijn.
Wordt er aan hen getrokken dan roept dat juist weerstand op. Geef jezelf en anderen de ruimte.

Focus op plezier
Schep een klimaat voor veranderingen door te benadrukken dat de plezier-factor de beste smeerolie mogelijk is. Een plezierige omgeving is een veilige omgeving. In veiligheid, durven mensen kwetsbaar te zijn, op ontdekkings-tocht uit te gaan en zichzelf te verbeteren.
Dan durft men te onderzoeken en te leren, wat inhoudt dat er fouten gemaakt mogen worden, want daar leren we van.

Het gaat goed met ons en ja, we zijn ons continue aan het ontwikkelen. Steeds meer mensen ontdekken hoe ze het verschil kunnen maken en hoe ze nú bij kunnen dragen aan de verbeteringen die ze zich zo graag wensen.
Jij kunt er ook voor kiezen om het verschil te maken. Gewoon doen:
ga je goed voelen, leef vanuit vertrouwen en stel je open voor mensen en mogelijkheden en zie alle mooie dingen op hun eigen tijd ontstaan.

Veel plezier!

Marina Schriek